Mistä juhlien suunnittelu kannattaa aloittaa?

Häämessut? Pinterestin selaaminen? Juhla-asun sovitus? Bändin varaaminen? Moni pohtii, mistä juhlien suunnittelu kannattaisi aloittaa.

Ei hätää, kerron askel askelelta kulkevan listan, jolla saat juhlasuunnitelmat haltuun!

Samalla haluan onnitella tulevista juhlista! Juhlien järjestäminen kruunaa arjen.

  1. Budjetin määrittäminen
    • Budjetista puhuminen juhlasuunnittelun aluksi kuulostaa valtavan epäromanttiselta eikä yhtään kiinnostavalta, mutta on aivan välttämätöntä. Budjetti määrää, kuinka suuret juhlista voi tulla, missä ne voidaan pitää ja mikä niiden teemana on. Kun juhlien suunnittelu aloitetaan budjetista, vältytään sen ylittymiseltä sekä ajautumisesta umpikujiin.
  2. Vierasmäärän hahmottelu
    • Kun budjetti on valmiina, on aika alkaa miettiä vierasmäärää. Karkeasti voidaan arvioida, että juhlien budjetista menee puolet ruokaan, juomaan ja juhlapaikkaan. Tällä tekniikalla, jos puhutaan esim. 10 000 euron juhlabudjetista, n. 5 000 euroa menisi tarjoiluihin. Tämä summa ei esimerkiksi tulisi riittämään 100 hengen ravintolaillalliseen. Tällöin pitää joko pienentää vierasmäärää tai miettiä edullisempaa juhlapaikkaa.
      Vinkki! Tarjoamani budjettipohja laskee automaattisesti, miten vierasmäärä vaikuttaa budjettiin. Näin voit helposti luonnostella, minkäkokoinen vierasmäärä olisi hyvä!
  3. Juhlapaikkojen kartoittaminen
    • Vierasmäärä ja budjetti määräävät sen, voidaanko juhlat pitää kotosalla vai kannattaako juhlat pitää esim. ravintolassa tai erillisessä juhlatilassa. Vierasmäärä on hyvä tietää jo juhlapaikkoja etsiessä, jotta katsottava tila ei ole liian iso eikä liian pieni.
  4. Teeman ja juhlapäivän päättäminen
    • Kun juhlatiloja on kartoitettu ja omaan budjettiin on löydetty sopivat vaihtoehdot, voidaan miettiä enemmän teemaa ja juhlan päivämäärää. Jos maailman ihanin juhlapaikka onkin saatavilla vasta syyskuussa, voisiko juhlien ajankohta näkyä myös teemassa ja niiden visuaalisessa ilmeessä? En suosittele päättämään ensiksi juhlapäivää, tämä aiheuttaa suotta ylimääräistä stressiä ja painetta löytää sopiva juhlapaikka sopivaan hintaan.
  5. Varaukset juhlatilaan, ruokaan ja ohjelmaan
    • Kun isot linjat on laadittu, on helppo tehdä tärkeimmät varaukset: paikka, tarjottavat ja ohjelma. Tässä vaiheessa kannattaa esim. varata valokuvaaja ja esiintyjät, jos sellaisia tarvitaan.

Näillä viidellä askeleella on helppo aloittaa juhlien suunnittelu. Niiden avulla luodaan vakaa pohja, jolle on helppo rakentaa unelmien juhlat! Kun on pohja on valettu, on ihanaa keskittyä rennolla fiiliksellä koristeluiden, asujen ynnä muun miettimiseen.